Rund

Genetica

Reeds in 1989 zijn wij als één van de eersten van start gegaan met embryo-transplantatie.  We kochten enkele koeien met top-genetica aan in Wallonië.  Zo zijn we op korte termijn erin geslaagd een kwalitatief hoogstaande veestapel op te bouwen.  Al snel volgden enkele successen op veeprijskampen.

Voeding en verzorging

Alle dieren verblijven tijdens de winter in ruime, gestrooide stallen.  Tijdens de zomer lopen de koeien en vaarzen vrij in de weide.  Er wordt enkel met eigen geteelde ruwvoeder (graskuil-maïs) gevoederd, aangevuld met een eigen samengestelde graanmengeling.  Vooral gras is zeer belangrijk voor de kwaliteit van het vlees.

Varkens

Vrij in de weide

De biggen (40 kg) worden aangekocht bij een collega-landbouwer.  De varkens verblijven in een hok met strobed, maar kunnen onbeperkt in de weide.  Zelfs bij zeer koud weer verblijven de varken veel buiten.  Het weer blijkt hen niet te deren.

NO STRESS

Bij het vervoer naar het slachthuis kan dit voor nogal wat stress zorgen bij de dieren.  Doordat de varkens steeds buiten verblijven zien we dat ze daar absoluut geen last van hebben.  Dit is ZEER belangrijk voor de malsheid van het vlees!!

Slagerij

Vaccuüm verpakking

Alles wordt volgens wens van de klant versneden, vaccuüm verpakt en voorzien van etiket.  Deze manier van verpakken biedt de meeste garantie voor een perfecte bewaring en is praktisch in gebruik.

Prijs - Kwaliteit

Doordat wij verschillende tussenschakels uitschakelen kunnen wij ons vlees aan zeer concurrentiële prijzen aanbieden.

Onze inzet

Elke stap in deze ketting wordt steeds in vraag gesteld, altijd op zoek naar verbetering.  Doordat we alle stappen zelf kunnen bepalen, hebben we een rechtstreekse invloed op ons eindproduct.  Wanneer onze klanten ons vlees naar kwaliteit weten te appreciëren, geeft dat ons een enorme voldoening en de moed om er steeds voor te gaan.